Ο απόφοιτος της ειδικότητας ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ των ΙΕΚ, έχει λάβει τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες σε ό,τι αφορά τις βασικές νοσηλευτικές πράξεις, οι οποίες μαζί με την αποκτηθείσα εμπειρία από το πρακτικό μέρος της κατάρτισής του, τον καθιστούν ικανό να ανταποκριθεί σε ένα ευρύ πεδίο επαγγελματικών δραστηριοτήτων, το οποίο εκτείνεται από τη νοσηλεία του ασθενή ως την έρευνα και την εφαρμογή Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας,

Οι απόφοιτοι αυτής της ειδικότητας έχουν αποκομίσει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που τους/τις καθιστούν ικανούς/ες ή να εργασθούνί σε ολόκληρο το φάσμα των δομών περίθαλψης, όπως:

  • Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία
  • Δημόσιες ή Ιδιωτικές Κλινικές
  • Κοινοτικά Κέντρα
  • Γηροκομεία
  • Θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων
  • Κέντρα Υγείας
  • Δομές κοινωνικής πρόνοιας (ΚΗΦ ,πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι κ.ά.)
  • Ψυχιατρικές δομές

 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ είναι τα ακόλουθα:

• Ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης ενός διαιτολογικού χώρου ή χώρου μαζικής εστίασης.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών παρασκευής τροφίμων.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών επικοινωνίας με τον πελάτη.
• Εκτέλεση παρασκευής και διανομής φαγητών σε νοσοκομεία, ώστε το φαγητό των ασθενών να παρασκευάζεται σύμφωνα με το συνταγμένο διαιτολόγιο.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών ανθρωπομετρικών δεδομένων.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών δεδομένων διατροφικής αξιολόγησης.
• Ικανότητα αναγνώρισης βασικών τεχνικών σύνταξης διαιτολογίου.

Α ΕΞΑΜΗΝΟ

Ειδικά θέματα φυσικής

Γενική χημεία

Αρχές διατροφής Ι

Μοριακή βιολογία & Γενετική

Ανατομία

Φυσιολογία

Αναλυτική χημεία

Νοσολογία

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

B ΕΞΑΜΗΝΟ

Αρχές διατροφής ΙΙ

Μικροβιολογία

Χημεία τροφίμων

Βιοστατιστική

Βιοχημεία

Ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ

Τεχνικές παρασκευής διατροφής Ι

Βιοτεχνολογία

Νομοθεσία & Δεοντολογία

Θεραπευτική διαιτολογία

Παχυσαρκία και μεταβολισμός

Έλεγχος και καταλληλότητα τροφίμων

Ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή υγιών ατόμων

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Δ ΕΞΑΜΗΝΟ

Τεχνικές παρασκευής διατροφής ΙΙ

Διατροφή υγιών ατόμων

Ψυχολογία

Διατροφή

Αθλητισμός και διατροφή

Φαρμακολογία

Οργάνωση και διοίκηση διαιτολογικών χώρων

Κλινική παθολογία