Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, στο πλαίσιο του Μαθήματος ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΙΙ (ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ), της Ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ του Δ΄ Εξαμήνου, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο εμφιαλωτήριο της Εταιρίας «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τα στάδια της εμφιάλωσης του οίνου, αλλά και για τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις. Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν, τόσο για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εμφιάλωσης, όσο και για τις συνθήκες εργασίας, τις απαιτήσεις του επαγγέλματος αλλά και τη μελλοντική τους πρακτική άσκηση.

Ο υπεύθυνος παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου ήταν ευγενικός, πρόθυμος να ενημερώσει τους σπουδαστές για διάφορα θέματα, ενώ τους έδωσε θάρρος σχετικά με την αναζήτηση εργασίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους σπουδαστές η δυναμικότητα και η οργάνωση της εταιρίας, η ποικιλία των προϊόντων καθώς και τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, ανάμεσά τους η αντλία αζώτου.

Η εταιρεία υπήρξε γενναιόδωρη και προσέφερε στους σπουδαστές μια ποικιλία από τα προϊόντα της ώστε να ακολουθήσει γευστική δοκιμή.
Συνοδοί εκπαιδευτές: κα Καραγιαννίδου Α.