Οι κάτοχοι διπλώματος της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF) θα είναι ικανοί:
- Να εφαρμόζουν τις συνταγές μαγειρικής τέχνης, οικονομικές θεωρίες , αρχές διοίκησης επιχειρήσεων, σύνθεσης μενού και μάρκετινγκ στο ξενοδοχειακό και επισιτιστικό χώρο
- Να είναι σε θέση να επιλέγουν και να συνεργάζονται με τα τμήματα ελέγχου και αποθήκης για τις αγορές των τροφίμων και προμήθειά τους
- Να είναι σε θέση να παράγουν και να ελέγχουν τα προϊόντα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
- Να κάνουν χρήση των τεχνικών αξιοποιώντας τα είδη τροφίμων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για προβάλουν και να διαθέσουν τα προϊόντα με σκοπό την καλύτερη απόδοσή τους από άποψη ποιότητας και οικονομίας
- Να αξιολογούν και να ελέγχουν τις συνθήκες αποθήκευσης των τροφίμων με βάση τους αντίστοιχους κανόνες υγιεινής και τη συντήρηση όλων των διακινούμενων εμπορευμάτων της κουζίνας
- Να εφαρμόζουν τις τεχνικές μαγειρικής για να βελτιώσουν τα ήδη παραγόμενα προϊόντα
- Να καταρτίζουν και να καθοδηγούν το εκπαιδευόμενο προσωπικό της κουζίνας και να φροντίζουν για τη διάδοση των αρχών και των παραδόσεων της Μαγειρικής Τέχνης
- Να αξιολογούν από οικονομικής πλευράς τα προϊόντα, να αναλύουν τα στοιχεία του κόστους και να προσδιορίζουν την τιμή πώλησης
- Να εφαρμόζουν τον προγραμματισμό της παραγωγής και να αξιοποιούν τις οικονομίες κλίμακας
- Να χρησιμοποιούν νέες τεχνικές και εργαλεία στην μαγειρική τέχνη
- Να αναγνωρίζουν τις αρχές της οινοποιίας και να παρουσιάζουν τους διάφορους τύπους κρασιών