Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ είναι τα ακόλουθα:

• Ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης ενός διαιτολογικού χώρου ή χώρου μαζικής εστίασης.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών παρασκευής τροφίμων.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών επικοινωνίας με τον πελάτη.
• Εκτέλεση παρασκευής και διανομής φαγητών σε νοσοκομεία, ώστε το φαγητό των ασθενών να παρασκευάζεται σύμφωνα με το συνταγμένο διαιτολόγιο.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών ανθρωπομετρικών δεδομένων.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών δεδομένων διατροφικής αξιολόγησης.
• Ικανότητα αναγνώρισης βασικών τεχνικών σύνταξης διαιτολογίου.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ είναι τα ακόλουθα:

• Ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης ενός διαιτολογικού χώρου ή χώρου μαζικής εστίασης.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών παρασκευής τροφίμων.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών επικοινωνίας με τον πελάτη.
• Εκτέλεση παρασκευής και διανομής φαγητών σε νοσοκομεία, ώστε το φαγητό των ασθενών να παρασκευάζεται σύμφωνα με το συνταγμένο διαιτολόγιο.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών ανθρωπομετρικών δεδομένων.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών δεδομένων διατροφικής αξιολόγησης.
• Ικανότητα αναγνώρισης βασικών τεχνικών σύνταξης διαιτολογίου.

Α ΕΞΑΜΗΝΟ

Ειδικά θέματα φυσικής

Γενική χημεία

Αρχές διατροφής Ι

Μοριακή βιολογία & Γενετική

Ανατομία

Φυσιολογία

Αναλυτική χημεία

Νοσολογία

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

B ΕΞΑΜΗΝΟ

Αρχές διατροφής ΙΙ

Μικροβιολογία

Χημεία τροφίμων

Βιοστατιστική

Βιοχημεία

Ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ

Τεχνικές παρασκευής διατροφής Ι

Βιοτεχνολογία

Νομοθεσία & Δεοντολογία

Θεραπευτική διαιτολογία

Παχυσαρκία και μεταβολισμός

Έλεγχος και καταλληλότητα τροφίμων

Ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή υγιών ατόμων

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Δ ΕΞΑΜΗΝΟ

Τεχνικές παρασκευής διατροφής ΙΙ

Διατροφή υγιών ατόμων

Ψυχολογία

Διατροφή

Αθλητισμός και διατροφή

Φαρμακολογία

Οργάνωση και διοίκηση διαιτολογικών χώρων

Κλινική παθολογία